www.preventpack.be : een informatieplatform over de preventie en optimalisering van verpakkingen

Hoe zorgt u ervoor dat uw verpakking perfect bij het product past? Hoe beperkt u het gebruik van materialen? Hoe vergroot u de recycleerbaarheid van uw verpakking? Op www.preventpack.be vindt u het antwoord op al deze vragen en nog veel meer. Met advies, publicaties, filmpjes, analysetools, beste werkwijzen, seminars, en getuigenissen van bedrijven die u zijn voorgegaan. Kortom, meer dan genoeg materiaal om u te inspireren, uw communicatie te perfectioneren en concrete maatregelen te nemen.

Ontdek het op www.preventpack.be

 

www.pack4ecodesign.org: de toolbox van de verpakkingsprofessional!

Op www.pack4ecodesign.org kunt u gratis een vereenvoudigde levenscyclusanalyse (LCA) maken voor verschillende soorten verpakkingen. U ziet onmiddellijk de impact van uw verpakkingen op het stuk van water- en energieverbruik en CO2-uitstoot. U krijgt ook een overzicht van de maatregelen die u kunt nemen om de impact op elk van deze gebieden te verkleinen en kunt het effect van de verschillende preventiemaatregelen simuleren.

Bereken de milieu-impact van uw verpakkingen op www.pack4ecodesign.org

 

www.pack4recycling.be: Doe de test en ontdek of uw verpakking recycleerbaar is.

U hebt twijfels over de recycleerbaarheid van uw verpakkingen? Ga naar www.pack4recycling.be. Beantwoord enkele eenvoudige vragen over uw verpakkingen en ontdek onmiddellijk in welke mate ze recycleerbaar zijn. U vindt er ook een schat aan wat informatie over de criteria die wij hanteren, naast adviezen en tips om de recycleerbaarheid van uw verpakkingen te optimaliseren.

Doe de test op www.pack4recycling.be