Win schitterende prijzen tijdens de grote inzamelmaand!

Ga naar je containerpark... en win!
Tijdens de Grote Inzamelmaand krijg je één tombolabiljet per liter gebruikte frituurolie of -vet die je correct inlevert. Dus hoe meer je binnenbrengt, hoe meer winstkansen! Op dat tombolabiljet staat een unieke code. Geef die in op www.inzamelmaand.be en je weet meteen of je een cinematicket binnenhaalt. Niet gewonnen? Geen nood, je maakt later nog steeds kans op een friteuse of een fiets.

Het milieu deelt in de winst
Nog een andere goede reden om je gebruikte frituuroliën en -vetten naar je containerpark te brengen? Correct ingezameld kunnen ze gerecycleerd en hergebruikt worden, bijvoorbeeld als milieuvriendelijke biodiesel. Spijtig genoeg verdwijnen veel van die oliën en vetten nog steeds in de gootsteen, het toilet, de tuin, het riool of tussen het restafval. En zo spoken ze rond in ons milieu om veel schade te berokkenen: verstopte afvoerbuizen en leidingen, bodem- en watervervuiling, ... Breng je gebruikte frituuroliën en -vetten dus altijd naar je containerpark!

Jouw afvalintercommunale zorgt ervoor
OK, jij spant je wellicht al in om afval te voorkomen, te sorteren en te hergebruiken. Wel, daarbij mag je altijd rekenen op je intercommunale IVVO en de gemeentelijke milieudienst. Wij helpen met informatie, tips en voorbeelden. Zo zorgen we er met z'n allen voor dat de afvalberg kleiner wordt. Samen met jouw gemeente verzekeren we de selectieve ophaling. En we doen ook de organisatie van de containerparken. Voor dit alles kiezen we steeds de meest milieuvriendelijke verwerkingsmethode. Daar plukt iedereen de vruchten van: jij, je gezin, je buren, je vrienden... en de hele planeet!

Voor adressen en openingsuren van alle containerparken in jouw buurt kan je steeds terecht bij jouw afvalintercommunale of milieudienst. Het volledig westrijdreglement en meer info over de inzamelmaand vind je op www.inzamelmaand.be.