Vanaf oktober 2017 ophaling restafval in containers in De Panne

De ambitie in duidelijk: De Panne wil de properste kustgemeente worden! Een goeie regeling van de afvalophaling is hierin cruciaal. Je krijgt voortaan 3 keuzemogelijkheden om je restafval correct aan te bieden:

  • de klassieke restafvalzak
  • de restafvalcontainer aan huis waarbij je betaalt per aangeboden gewicht. (te vergelijken met het systeem van de gft-container)
  • de ondergrondse betaalcontainer waar je zelf je restafval naartoe brengt

Elke keuze heeft zijn eigen prijskaartje maar denk er aan dat door goed te sorteren, je veel geld kan besparen! De prijs van de klassieke restafvalzak zal vanaf juli 2018 verhogen van 1 euro naar 1,50 euro. Voor de ophaling van je restafvalcontainer aan huis (40 - 120 - 240 liter) wordt een tarief gehanteerd van 0.11 euro per kg met bijkomend een minimale vaste aanbiedingskost. In de ondergrondse betaalcontainer (begin 2018) tenslotte zal je je restafval nog goedkoper kunnen deponeren.

De voordelen van restafvalcontainers en ondergrondse betaalcontainers zijn groot. Toch laat het gemeentebestuur iedereen de keuze en kan je ook in de toekomst nog een klassieke restafvalzak gebruiken. Volgens het principe 'de vervuiler betaalt' wordt dit wel de duurste optie om je afval aan te bieden.

Vraag je container nu aan en laat je restafval gratis ophalen tot eind 2017
Vraag je voor 4 augustus 2017 je restafvalcontainer aan, dan betaal je geen huurprijs, noch waarborg voor de container en kan je bovendien tot eind 2017 je afval gratis laten ophalen (met een maximum van 10 euro per ophaalpunt). In de week van 11 september word je verwittigd wanneer je restafvalcontainer thuis geleverd wordt.

Infosessie
Vragen? We beantwoorden ze graag tijdens een infosessie op woensdag 12 juli om 20 uur in de feestzaal van het gemeentehuis, waarop je van harte bent uitgenodigd.

Met zijn allen werken we samen om tot een properder De Panne te komen!

Aanvraagformulier restafvalcontainer
Infobrochure
Reglement