Tips voor een goeie afvalophaling

Tijdens de week van de afvalophaler (21-25 november 2016) geven de ophalers actief voor IVVO enkele tips voor een goeie afvalophaling. Hou er mee rekening zodat de ophaling vlot kan verlopen.

 

  Firma Dufour (Ecolys) is actief als pmd-ophaler in de regio Ieper.
  Tip: plaats je pmd-zak altijd zichtbaar, niet achter een haag, muurtje of brievenbus. Zeker in   deze koude winterdagen!

 

 

 

 

  Suez haalt restafval- en gft-containers op in De Panne, Nieuwpoort, Diksmuide, Alveringem,   Lo-Reninge en Vleteren.
  Tip: Plaats de container de avond voor de ophaling buiten en stel    deze zichtbaar op. In De  Panne dien je de container buiten te plaatsen om 8 uur 's morgens de dag van de ophaling.  Heeft je container een slot, doe er dan af en toe wat olie in zodat deze gemakkelijk openvalt.  Zeker tijdens vriesweer is het beter om de container open te laten zodat het slot niet  vastvriest en er lediging kan gebeuren.

 

 

  Firma Dekeyser haalt zowel restafval- als gft-containers op alsook papier en karton in de      IVVO-regio. 
  Tip: parkeer je wagen reglementair in nauwe straatjes en zeker niet op de hoek van de    straat zodat de ophaalwagen kan inrijden en de de ophaling is verzekerd voor alle inwoners.  Plaats je afval ook op tijd en zichtbaar buiten. 

 

 

 

  Shanks haalt papier en karton op in De Panne, Diksmuide en Alveringem.
  Tip: Zorg dat je papier niet wegwaait. Bundel het met natuurtouw of verzamel het in een      kartonnen doos.

 

 

 

 

  Firma Garwig haalt pmd op in de regio Veurne. Daarnaast ledigen zij de glasbollen in de hele  IVVO-regio.
  Tip: parkeer je wagen niet in de buurt van een glasbol zodat deze kan geledigd worden.  Indien je afval mee hebt die niet in de glasbol hoort, neem het dan weer mee naar huis. Laat  het niet achter bij de glasbol want dit wordt aanzien als sluikstorten en hierop staan hoge  boetes! 

 

 Dankjewel ophalers voor jullie inzet! We stellen deze zeer op prijs!