Recycle!, het antwoord op al jouw afvalvragen

Wat zijn de openingstijden van het recyclagepark in jouw gemeente? Wordt pmd deze week ingezameld of volgende week? En waar kan je terecht met gebruikte batterijen? Je vindt het antwoord gewoon op jouw smartphone of tablet.

Recycle! is de naam van de nieuwe mobiele applicatie die Fost Plus, Bebat en Recupel samen ontwikkelden en dit in samenwerking met IVVO en jouw gemeente. De app moet de referentie worden voor alle Belgische consumenten die op zoek zijn naar informatie over de inzameling, sortering en recyclage van hun afval.

Gebruikers krijgen in elke situatie snel toegang tot correcte informatie en een aantal handige tools die het leven een stuk gemakkelijker maken. Zo biedt de ophaalkalender naast een week- of maandoverzicht van de inzamelingen in jouw gemeente of stad ook de mogelijkheid om herinneringen voor de inzamelingen in te stellen. Onder de sorteerwijzer vind je een overzichtelijke lijst met de sorteerregels voor de meest uiteenlopende types afval, van huishoudelijke verpakkingen tot elektronische toestellen. Je kan ook alle inzamelpunten in jouw buurt raadplegen, inclusief de openingstijden van de recyclageparken. Vanuit de kaartweergave krijg je de snelste weg ernaartoe meteen op jouw scherm.

Download de app Recycle! op www.ophaalkalender.be en deze is beschikbaar voor Apple en Android. De app is beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels.

Om de correcte gegevens te zien is het belangrijk om af en toe eens jouw adres opnieuw in te geven bij de instellingen. Dan is jouw app altijd up to date!