Recupel on Tour houdt halt in Veurne en Diksmuide

Recupel zamelt oud elektro in tijdens 'Recupel on Tour'. Via deze roadshow sensibiliseert Recupel consumenten rond het correct afdanken van oude elektro en biedt hen meteen de mogelijkheid hun elektro-toestellen gratis in te leveren. Het initiatief is een nauwe samenwerking van Recupel, de afvalintercommunale IVVO, Stad Veurne en Kringwinkel West. Op woensdag 15 april komt de roadshow naar Veurne op de Appelmarkt, kruispunt Kaatspelplaats en Houtmarkt en dit van 8 tot 15 uur. Op maandag 11 mei kan je terecht in Diksmuide op Plein Hauspie (Grote Markt) van 8 tot 12 uur. 

Het is voor de consument nog vaak onduidelijk waar elektro-afval kan worden ingeleverd, want jaarlijks komt er zo'n 1,5 kg per inwoner in de huisvuilzak terecht. Vooral kleine toestellen, zoals zakrekenmachines, mobiele telefoons, afstandsbedieningen, elektrische tandenborstels, laders en computeraccessoires raken tussen het huishoudelijk restafval verzeild waardoor ze schadelijk kunnen zijn voor het milieu en de herbruikbare grondstoffen verloren gaan. Recupel lanceert een reeks initiatieven - waaronder Recupel on Tour - die het voor de consument eenvoudiger maken om oude elektro-toestellen in te leveren voor recyclage.

Met het concept Recupel on Tour schept Recupel op een interactieve en speelse wijze meer duidelijkheid over waar afgedankte elektrische en elektronische apparaten (aeea) ingeleverd kunnen worden. Deze toestellen bevatten immers veel nuttige grondstoffen die na verwerking herbruikbaar zijn. 
Met de actie Recupel on Tour wil me de consument bewust maken om elektro-afval correct in te leveren zodat waardevolle grondstoffen opnieuw kunnen worden ingezet. Afgedankte elektro-apparaten komen nog te weinig bij hun inzamelpunten terecht zoals het containerpark of de detailhandel. Via het initiatief Recupel on Tour wordt er nu uitzonderlijk een inzamelpunt opgesteld in Veurne op woensdag 15 april en in Diksmuide op maandag 11 mei. Daar kan je meteen oude en of defecte toestellen gratis afgeven en bijleren welke oude toestellen vaak in huis blijven liggen.

Er worden ook vaak toestellen afgedankt die eigenlijk niet defect en nog herstelbaar zijn. De mensen van de Kringwinkel West zullen tijdens Recupel on Tour in Veurne en Diksmuide aanwezig zijn om meteen te beoordelen of de ingeleverde toestellen nog functioneren. Apparaten die het nog prima doen en die vakkundig hersteld kunnen worden, krijgen een tweede leven via De Kringwinkels. Zo zijn de mensen meteen zeker dat hun toestellen in goede handen terecht komen.