Recupel Inzamelactie komt naar Ieper

Nog teveel afgedankte elektro blijft in één of andere lade of op zolder rondslingeren, of erger nog, belandt in de restafvalzak. Zonde, want een oude GSM of zakrekenmachine bevat vaak schadelijke stoffen die eigenlijk niet in een verbrandingsoven thuishoren. Bovendien kunnen heel wat onderdelen van deze oude toestellen gerecycleerd worden tot bruikbare grondstoffen voor nieuwe apparaten.

Recupel is de organisatie die in België instaat voor het verzamelen en het recycleren van afgedankte elektrische en elektronische toestellen. Recupel werkt hiervoor nauw samen met de intercommunales, de kringloopwinkels en de aangesloten handelaars.

Recupel wil graag ook de inwoners van het IVVO-werkingsgebied nog beter informeren en sensibiliseren over hoe en waar je terecht kunt met afgedankte elektrotoestellen. Daarom organiseert het in samenwerking met IVVO en de Kringloopwinkel West op zaterdag 27 april 2013 op de Grote Markt van Ieper een grote inzamelactie waar iedereen terecht kan met afgedankte elektrische toestellen. Werkt het toestel nog, dan krijgt het wellicht een tweede leven dankzij de kringloopwinkel. Is het onherroepelijk defect, dan wordt het door Recupel op vakkundige wijze ontmanteld, ontdaan van schadelijke stoffen en vervolgens gerecycleerd tot grondstoffen voor nieuwe toestellen.

Gedurende de actiedag kan je via een interactief spel alle toestellen ontdekken die onder de afvalfractie 'klein elektro' vallen en krijg je bij het binnenbrengen van je oud elektro bovendien gratis een handige, gerecycleerde Recupel draagtas.

Afspraak op zaterdag 27 april 2013 op de Grote Markt van Ieper (ter hoogte van de Donkere Poort) van 7 uur tot 16 uur met je oud elektro!

Bekijk ook de agenda en de TV-spot op de regionale TV of op www.recupel.be/inzamelactie.