Opendeurdag De Palingbeek Zillebeke

Het bezoekers centrum De Palingbeek aan de Vaartstraat 7 te Zillebeke organiseert op zondag 1 juni een Opendeurdag met als titel '(h)eerlijk vertoeven in het groen'.

Er wordt om 10.30 uur gestart met een overheerlijke biobrunch...

Een uitgebreid biologisch en Fair Trade brunchbuffet met dessert. Een lekkere mix van (h)eerlijke voeding.
Prijs brunch per persoon: 12 euro volwassenen, 6 euro kinderen -12 jaar. Inschrijven voor 28 mei bij vrede_ontwikkeling@ieper.be of duurzaam@ieper.be, tel. 057/23 92 14 of 057/23 92 73. 

... en dan kan je vanaf 13.30 uur aan de slag. De kneepjes van het vak worden geleerd op de Open Tuindag. Is je spade of hark aan een opknapbeurt toe? Dan kan je terecht in het Repair Café! Er is een toelichting in groente-, fruit- en kruidentuin. Er zijn enkele workshops zoals een tuin op een vierkante meter of in bloempotten en compostgebruik. Op deze natuur-doe-dag krijg je groene vingers van het vlechtwerk of kokkerellen met vergeten groenten. Wie trotseert het avonturenparcours of botst met de bumperballs?

Ook Wereldoorlog I willen ze vanaf dit jaar sereen herdenken. Werk mee aan een artistieke herinnering namelijk een kunstinstallatie met 600.000 beeldjes. Elk beeld verwijst naar één van de slachtoffers op Belgisch grondgebied. In 2018 komt deze installatie in De Palingbeek. Maak voor 5 euro zelf jouw beeldje. Een deel van de opbrengst gaat naar een goed doel om kinderen in nood t.g.v. oorlog te helpen.

Ook IVVO zal samen met VLACO een stand bemannen over compost, compostgebruik, biologische kringloop en gft-inzameling aan huis.

 

Meer info op www.west-vlaanderen.be/palingbeek