Op het strand hoort alleen zand

Plastic flesjes, blikjes, peuken, ... we komen dit zwerfvuil regelmatig tegen op onze stranden of dijken en dat geeft niet bepaald een proper beeld van onze geliefde Belgische kust.

Indevuilbak, de alom bekende campagne die ten strijde trekt tegen zwerfvuil, neemt deze zomermaanden dan ook onze stranden en dijken onder handen. De campagne 'Op het strand hoort alleen zand' roept inwoners en toeristen op een ludieke manier op om geen zwerfvuil achter te laten op het strand of de dijk.

Hoe gaat dit concreet in zijn werk? Elke kustgemeente krijgt zijn eigen grote zandaffiche, gemaakt uit echt zand.

Daarnaast worden affiches voorzien op de kusttram, in de stations en op de achterruit van bussen. Ook aan de kleinste strandgangers wordt gedacht: tijdens diverse acties worden kleurrijke zandemmertjes met daarop het logo en de slogan van de campagne uitgedeeld. Het enige wat deze kapoenen nog achterlaten na een lange dag ravotten op het strand, is een zandkasteel. Want op het strand hoort alleen zand!

Tot slot draagt ook Radio 2 zijn steentje bij tot onze zwerfvuilactie! Luister deze zomer elke dag naar Plage Préférée tussen 9u en 12u en kom meer te weten over de ludieke strandacties die indevuilbak, de kustgemeentes en Radio 2 samen zullen opzetten! Meer informatie over de andere acties is te verkrijgen bij het gemeentebestuur van de kustgemeente die jouw voorkeur geniet.