Nieuw type pmd-zak

De huidige pmd-zak met trekbandsluiting zorgde in het verleden wel eens voor ongemakken en ergernissen - zowel bij de burgers als bij de vuilnisophalers - omdat de lasnaad onder de trekband makkelijk losscheurt.

Daarom schakelen we binnen de IVVO-regio over naar ee nieuw type pmd-zak met 'wavetop' sluiting. Deze zakken zijn voorzien van vier stevige flappen. De vier flappen moeten twee aan twee over elkaar worden dicht geknoopt. De eerste knoop vormt zo de sluiting en de tweede knoop een handvat.

Dit systeem is handiger en steviger dan de klassieke pmd-zak met trekbandsluiting, waardoor het draagcomfort verbetert. Ook voor de ophalers biedt dit voordelen, zij kunnen de zak beter vastgrijpen.

Behalve het nieuwe systeem van sluiting, wijzigt er verder niets aan de pmd-zak. Het volume, de kunststofsoort en -dikte, de kleur en de prijs van de pmd-zak blijven hetzelfde. 1 rol van 20 pmd-zakken kost 2.50 euro ofwel 0.125 euro per zak van 60 liter.

Hoe de nieuwe pmd-zak met flappen gebruiken?

Stap 1: Stop de zak niet te vol, zodat je de flappen makkelijk kan dichtknopen.
Stap 2: Grijp 2 flappen rechtover elkaar en leg er een dubbele knoop in. Trek goed aan.
Stap 3: Grijp de andere 2 flappen en leg ook hier een dubbele knoop in. Trek goed aan.
Stap 4: Zorg dat er voldoende handgreep overblijft.

Goed om weten

De oude pmd-zak met trekbandsluiting mag je verder gebruiken tot de voorraad op is. Je hoeft de pmd-zak met trekbandsluiting dus niet om te ruilen voor het nieuwe type pmd-zak met wavetop sluiting. De handelaars zullen vooreerst hun stock van oude pmd-zakken met trekbandsluiting verkopen, vooraleer de nieuwe pmd-zakken met wavetop sluiting te koop aan te bieden.