Met goed sorteren win je in je portemonnee!

Onze restafvalzak bevat nog heel wat zaken die er niet in thuis hoeren. Pmd, gft en papier/karton kan je apart sorteren en wordt frequent aan huis opgehaald. Glas kan je altijd gratis kwijt in de glasbollen. Textiel kan je gratis deponeren in de textielcontainers. Kga dient apart te worden aangeboden op het containerpark. Als je deze fracties uit jouw restafvalzak haalt dan komt er al heel wat plaats vrij.

Wat moet je doen om je restafval op dieet te zetten?

VOORKOMEN
Een groot deel van het restafval bestaat uit verpakking. Door een beetje kritisch boodschappen te doen, kan de afvalberg verkleind worden. Niet enkel het milieu maar ook de portemonnee heeft baat bij afvalarm winkelen. Wie bewust afvalarm winkelt, kan tot 30% op zijn kasticket besparen. Eenmaal thuis wordt zo'n 70% van het aangekochte gewicht aan verpakkingsafval weggegooid. Toch eerst nadenken wat je in de winkelkar legt!

Tips vind je terug in de digitale brochure Afvalkuur.

 

SORTEREN
Het is uitermate belangrijk om je afval te sorteren. Pmd, glas, papier/karton, kga en gft horen niet thuis bij het restafval. Voor de sorteerregels verwijzen we je graag naar de digitale brochure Afvalwegwijs.

Je ziet, met simpele handelingen kan je heel wat plaats in de restafvalzak besparen alsook geld besparen in jouw portemonnee.