Let's do it indevuilbak in je buurt editie 2014

Let's do it gaat dit jaar opnieuw de strijd tegen zwerfvuil aan. Ook in jouw buurt is er vast nog een park, pleintje, straat of strand waar je graag komt. Wil je helpen om het leuk en net te houden, 'claim' dan dat stukje van je buurt. In ruil engageer je je om zwerfvuil daar geen kans te geven. Natuurlijk kan je ook je buren, vrienden, school of leden van je vereniging aansporen om samen op te ruimen.

Vorig jaar lanceerden we het succesvolle 'Let's do it indevuilbak in je buurt': een heuse opruimactie waar we samen met alle vrijwilligers streefden naar een omgeving zonder zwerfvuil. Zo claimden 1.543 vrijwilligers een stukje van West-Vlaanderen, samen goed voor 6.587 zwerfvuilvrije stukken grond. Claim het stuk dat jij net wil houden en word de 2000e vrijwilliger.

Claim je eigen stukje buurt en...
Op www.letsdoitindevuilbak.be kan je vanaf 1 maart officieel een stuk grond in jouw buurt 'claimen'. Ga aan de slag en organiseer een eenmalige opruimactie of ruim meermaals per jaar op.

... maak het samen proper en gezellig
Hoe meer mensen zich inzetten, hoe mooier de buurt! We ondersteunen je engagement met het nodige opruimmateriaal, dat je kan aanvragen via de website. Er zijn grijpstokken, hesjes, handschoenen en zwerfvuilzakken beschikbaar.

Ga de uitdaging in je buurt aan en Let's do it indevuilbak!
Alle inschrijvingen verlopen via de website. Zit je nog met vragen of wens je bijkomend communicatiemateriaal (affiches, stickers), mail naar info@letsdoitindevuilbak.be.

Wie organiseert?
De West-Vlaamse afvalintercommunales (Imog, IVIO, IVBO, Mirom, IVVO en IVOO) en de Provincie West-Vlaanderen lanceren deze campagne met de steun van de Vlaamse Overheid.

Let's do it together!