Let's do it indevuilbak - in je buurt

Iedereen heeft een hekel aan zwerfvuil. Daarom lanceren de West-Vlaamse afvalintercommunales en de provincie West-Vlaanderen een nieuwe zwerfvuilcampagne 'Let's do it indevuibak - in je buurt'. Met deze opruimcampange willen ze alle gemeenten en hun inwoners warm maken om de handen uit de mouwen te steken. IVVO en jouw gemeente doen alvast mee en rekenen daarvoor op jouw medewerking!

Op de campagnewebsite www.letsdoitindevuilbak.be kan je een stuk grond in jouw buurt 'opeisen' dat je proper wil houden. Dat kan gaan om een straat, een park, een buurt, een speelplein, een stuk strand, ... Door dat stuk officieel te claimen, engageer je je openlijk om je eigen omgeving net te houden en roep je als het ware ook anderen op om dit stuk op te ruimen. Wie wil, kan ook zijn buren, vrienden, collega's, leden van een vereniging of school aansporen om de klus samen te klaren en zich als team aanmelden op de website. Op die manier kunnen bewoners eigenhandig opruimacties organiseren en zones afbakenen die ze voor langere tijd netjes willen houden. Zo helpt iedereen om zijn eigen gemeente zwerfvuilvrij te maken.

Via de website kan je ook opruimmateriaal aanvragen. De gemeente laat je weten waar je het materiaal kan ophalen. Zo ontvang je als deelnemer een raamaffiche waardoor jouw engagement visueel aanwezig is in het straatbeeld. Zo zien voorbijgangers dat je geen zwerfvuil duldt in je buurt. Het ultieme doel van de actie is dat er een sneeuwbaleffect onstaat en dat er steeds meer bewoners zich engageren met een zwerfvuilarme gemeente én provincie als resultaat!


Meer info
* Surf naar www.letsdoitindevuilbak.be en klik door naar 'Let's do it in je buurt'. Op deze website verschijnt er ook een kalender met alle geplande opruimacties en op het prikbord kan je als deelnemer al je ervaringen, tips en weetjes kwijt. Geen internet? Vraag een familielid, buur, vriend of collega om in jouw plaats een stuk te claimen.
* Mail naar communicatie@ivvo.be of neem contact op met jouw gemeentelijke milieudienst.

 

Deze zwerfvuilcampagne kan rekenen op de financiële steun van indevuilbak, een gezamelijk initiatief van OVAM, Fost Plus en de gemeenten.