Let's do it in de vuilbak!

‘Let’s do it in de vuilbak!’ is een coole campagne die jongeren van 12 tot 18 jaar uitdaagt om hun afval niet op straat, maar creatief in de vuilbak te gooien. Benieuwd? Werp een blik op www.letsdoitindevuilbak.be. Jongeren kunnen er  met hun eigen movie tal van leuke prijzen winnen.

 

Met deze campagne wil IVVO, samen met de provincie West-Vlaanderen en de andere West-Vlaamse afvalintercommunales, jongeren duidelijk maken dat zwerfvuil niet cool is! Blikjes, plastic flesjes en ander afval  horen niet rond te zwerven; die horen in de vuilbak.

Deze campagne komt tot stand met volledige financiële ondersteuning van OVAM en Fost Plus en dit in het kader van 'indevuilbak'.

 

Filmpje posten = prijsje pakken

Jongeren (tussen 12 en 18 jaar) kunnen een filmpje maken waarin ze op een creatieve manier zwerfvuil in de vuilbak gooien. Wie het filmpje op www.letsdoitindevuilbak.be post,  ontvangt meteen een cool ‘marcelleke’.

De campagne loopt van 1 maart tot en met 30 september 2012. Maandelijks beloont de jury uit de top-3 de creatiefste en meest gewaardeerde inzending. De winnaar maakte kans op een coole prijs. In de prijzenpot zitten onder meer een iPad, longboard, beach cruiser, complete make-over, gopro camera, Home Cinema Projector en zelfs een lay-z-spa!

Elke inzending krijgt sowieso een hip ‘I did it’-marcelleke.

 

West-Vlaamse jeugdbewegingen doen het zwerfvuilvrij!

De jongeren kunnen kiezen om individueel of met hun jeugdbeweging deel te nemen. Voor de jeugdbewegingen zijn er exclusieve prijzen te winnen tijdens de maanden maart, april en mei: gratis tickets voor festivals als Novarock, Labadoux en Festival aan Zee of een rondleiding achter de schermen van het Trax Festival te Roeselare!

 

Festivalitis

Daarnaast schuimt een promoteam van ‘Let’s do it in de vuilbak!’ deze zomer enkele festivals in West-Vlaanderen af. Jongeren kunnen in de festivaltent een ‘smerig’ spelletje spelen en een cool gadget winnen. Op www.letsdoitindevuilbak.be kan je zien op welke festivals het promoteam aanwezig zal zijn. IVVO is alvast present op Festival aan Zee op zaterdag 28 april en zondag 29 april.

 

Meer info

 www.letsdoitindevuilbak.be