IVVO-compost behaalt Vlaco-kwaliteitslabel en wordt voortaan verkocht in zakken

Sinds jaar en dag is er een apart gft-inzameling in de IVVO-regio. Groente-, fruit- en tuinafval (gft) vormt waardevol materiaal voor onze gft-composteringsinstallatie waarmee we compost maken.

Dit hoogstaand product verkoopt IVVO in bulk aan particulieren en bedrijven. Maar de compost verkopen we voortaan ook particulier voorverpakt in zakken van 40 liter. Met dit nieuwe aanbod komen we tegemoet aan de stijgende vraag naar waardevolle compost. Dankzij de handige zak kan de bezoeker, bij het aanleveren van groenafval op het groenpark of afvalstoffen op het recyclagepark, op een eenvoudige en propere manier compost huiswaarts meenemen.

Alle compost bij IVVO geproduceerd dragen het Vlaco-kwaliteitslabel en voldoen aan heel wat strenge eisen. Door het Vlaco-kwaliteitslabel te behalen, is de norm op verontreiniging voor 50% strenger en wordt de compost dubbel zoveel gecontroleerd door Vlaco i.s.m. IVVO. Hierdoor verzekert IVVO de aanbieding van een waardevol product.

De Vlaco-compost in IVVO-zakken is afgezeefd op 10 mm en is gegarandeerd volledig uitgerijpt, zonder kiemkrachtige zaden en zit boordevol waardevolle stoffen.

De compost is heel fijn en leent zich dan ook voor allerlei toepassingen tijdens het onderhoud van de tuin (zoals bestrooien op het gazon, tussen de planten in sierborders, als bodem verbeterend middel in de moestuin,...) en bij de aanleg van een nieuwe tuin (gazon, borders,...).

Voordelen van compost voor de grond:
- brengt evenwicht
- verbetert de waterhuishouding
- verhoogt de vruchtbaarheid
- beschermt tegen ziektes
- verbetert de bodemstructuur
- is milieuvriendelijk

Voor een zak van 40 liter betaal je 3,50 euro. Koop je drie zakken dan betaal je maar 10 euro.

De zakken zijn te koop op de recyclageparken van De Panne, Heuvelland (Nieuwkerke), Ieper, Poperinge, Veurne en Vleteren. Ook op het groenpark en de gft-composteringsinstallatie aan de Bargiestraat te Ieper kan je terecht voor voorverpakte compost.

Daarnaast verkoopt IVVO ook compost in bulk en per bigbag 1 m³.

Voor meer info en tarieven klik hier of contacteer de IVVO Klantendienst op 057/23 08 80.