Hoe verklein jij de afvalberg?

Speel, tip en win van 16 november tot 16 december 2013. Elke Vlaming produceert elke dag gemiddeld 1,5 kg afval. Door een beetje kritischer boodschappen te doen, kunnen we de afvalberg al heel wat verkleinen en dat is nodig.

Op 16 november 2013 lanceren de Provincie West-Vlaanderen en de West-Vlaamse Afvalintercommunales daarom een nieuwe campagne in het teken van afvalpreventie. De campagne start gelijktijdig met de Europese Week van de afvalvermindering.

300 bakkers, verspreid over West-Vlaanderen, zullen tussen 16 en 24 november broodzakken bedelen met vijf concrete tips om afval te vermijden. Het houden van kippen om keukenresten te verwerken, het composteren van keuken en tuinafval, kiezen voor lokale, verse en seizoensgebonden producten, voedselverspilling vermijden door bv. je koelkast optimaal te organiseren, ...

Dit jaar staat de campagne ook in het teken van 'duurzame consumptie' en promoten we ook verse, lokale hoeveproducten met een aantal rondleidingen bij hoeveproducenten.

Tijdens de campagne roepen we de mensen op om eens na te denken over hoe ze zelf afval vermijden of kunnen vermijden. Tot 16 december 2013 kan iedereen zijn eigen tip achterlaten op de website www.koopminderafval.be. Wie een tip post maakt kans op één van de vele mooie prijzen! In totaal schenken we 20 maandabonnementen op een bio groente-/fruitpakket, 40 familiebezoeken bij een hoeveproducent (met uitleg en proefmoment) en 10 fietstassen uit gerecycleerde PET-flessen.

Wens je meer informatie over hoe afval te vermijden? Zowel bij het tuinieren, klussen, ... Kijk dan in de gratis digitale brochure! Wens je liever een papieren versie, stuur een mailtje naar communicatie@ivvo.be.

Deelnemen? Meer afvalarme tips? Surf naar www.koopminderafval.be.