Grote Inzamelmaand frituurvet en -olie opnieuw groot succes in 2012

De Vlaamse afvalintercommunales organiseerden in oktober 2012 de Grote Inzamelmaand in samenwerking met Valorfrit. Tijdens die maand kreeg de bezoeker één tombolaticket per liter gebruikte frituurolie of -vet die hij correct inleverde op het containerpark. Deelnemers maakten daarbij kans op een reeks mooie prijzen: bioscooptickets, frietketels en fietsen. Bijna 38.000 gezinnen waagden hun kans en deden tegelijk een bijdrage aan de recyclage.

Met de Grote Inzamelmaand willen de Vlaamse afvalintercommunales de gezinnen helpen om zoveel mogelijk frituurolie en -vet correct in te zamelen. Dan kunnen ze namelijk gerecycleerd en hergebruikt worden als milieuvriendelijke biodiesel. Van één liter correct ingezamelde olie of vet wordt bijna één liter biodiesel gemaakt. Niet alleen zorgen de Vlaamse gezinnen er dus voor dat de oliën en vetten wegblijven uit afvoerbuizen of het restafval, ze ondersteunen ook de productie van milieuvriendelijke brandstof.

In het werkingsgebied van IVVO hebben 1.071 bezoekers deelgenomen aan de wedstrijd. Hierbij zijn er 5.397 codes ingevoerd waarbij men kans maakte op een cinematicket, frietketel of fiets. Helaas is er in het IVVO-werkingsgebied geen winnaar aangeduid voor de fiets. Er werden wel 9 frietketels als prijs weggegeven alsook 10 cinematickets.

De cinematickets werden door de VVSG al opgestuurd naar de winnaars. De 9 deelnemers mochten op dinsdag 4 december de gewonnen frietketel in ontvangst nemen bij IVVO, Bargiestraat 6 te Ieper.

De winnaars zijn: Aerbeydt Miguel uit Nieuwpoort, Sockeel Marc uit Beveren aan de IJzer, Gruwez Noella uit Haringe, Debeerst Imani uit Adinkerke, Dupont Pascal uit Heuvelland, Louagie Gino uit Veurne, Smeyers Herman uit Oostduinkerke, Booghs Mario uit Diksmuide en Vanrobaeys-Brys Annie uit Ieper.