Ge wit wao dajt kunt steekn - zwerfvuilcampagne gericht naar secundaire scholen

Na het grandioze succes van de absurde fictiereeks Bevergem, is Freddy De Vadder klaar voor een nieuwe uitdaging. Hij wordt het gezicht van de nieuwe zwerfvuilcampagne 'Let's do it op school in de vuilbak'. De campagne komt er op initiatief van de West-Vlaamse afvalintercommunales en de provincie West-Vlaanderen. Met de actie willen ze middelbare scholen aanzetten tot een correct afvalgedrag in en rond de schoolmuren. De properste school maakt bovendien kans op een gratis comedy-optreden van Freddy De Vadder.

Ondans de vele lovende intiatieven blijft zwerfvuil voor veel scholen een groot probleem. Leerlingen zijn zich vaak niet bewust van de zwerfvuilproblematiek op school, maar ook schoolteams weten dikwijls niet hoe ze hun steentje kunnen bijdragen. Daarom lanceren de West-Vlaamse afvalintercommunales (IVIO, IVVO, IVOO, IVBO, MIROM en IMOG) de campagne 'Let's do it op school in de vuilbak' gericht naar het secundair onderwijs.

Ge wit woa dajt kunt steken

In de vuilbak, natuurlijk! Met deze slogan roepen Freddy De Vadder en de afvalintercommunales, secundaire scholen op om de strijd tegen zwerfvuil in en rond hun schoolomgeving aan te gaan. De inschrijvingsperiode loopt tot 9 december 2015. De scholen die deelnemen, moeten gedurende 3 maanden (februari-mei 2016) enkele opdrachten vervullen. Brengen ze deze tot een goed einde, dan scoren ze punten. De school met de meeste punten wint een gratis stand-up comedy optreden van Freddy De Vadder. Bovendien maken de leerlingen van alle deelnemende scholen kans op enkele leuke prijzen.

 

Meer info op www.letsdoitopschool.be.