Fel groen voor genezing

Ook dit jaar kan je van 15 juni tot 31 augustus jouw taxussnoeisel gratis brengen naar het recyclagepark in het kader van de actie 'Vergroot de hoop'. De opbrengst schenkt IVVO en zijn aangesloten gemeenten opnieuw aan het Kinderkankerfonds.

De kankerbestrijdingsactie 'Vergroot de hoop' zet dit jaar in op 'fel groen voor genezing'. Als je tussen 15 juni en 31 augustus jouw taxushaag snoeit, kan je het jonge, felgroene snoeisel via jouw recyclagepark doneren aan de kankerbestrijdingsactie 'Vergroot de hoop, verklein de kanker'. Uit jouw taxussnoeisel wordt dan baccatine gewonnen, de grondstof voor het kanker remmende middel Taxol. Jaarlijks worden daar vele duizenden kankerpatiënten succesvol mee behandeld.

Daarnaast ontvang jouw afvalintercommunale IVVO, in ruil voor jouw snoeisel, ook een bedrag dat het naar eigen inzicht, kan doorstorten naar organisaties die werken rond kankerpreventie. Vorig jaar is op die manier 450.000 euro naar goeie doelen gegaan. IVVO en zijn aangesloten gemeenten schonken 8.855 euro aan het Kinderkankerfonds in 2015. Ook dit jaar gaat de opbrengst van de actie 'Vergroot de hoop' in IVVO-werkingsgebied integraal naar het Kinderkankerfonds. Het is dus om veel redenen belangrijk dat ook jij jouw snoeisel blijf doneren en ook dat het aangeboden snoeisel zuiver is en enkel de felgroene, nieuwe taxus aangroei bevat.

Wie zijn taxushaag thuis laat snoeien, willen we nogmaals uitdrukkelijk vragen om op te letten voor malafide snoeiers. Deze hebben foute bedoelingen en brengen een smet op deze actie. Wie twijfelt brengt best de politie op de hoogte of neemt contact op met Vergroot de hoop op 0800 170 77, jouw gemeentelijke milieudienst of afvalintercommunale IVVO op 057/23 08 83.