Doe met je vereniging mee aan de zwerfvuilopruimdag op 19 maart!

20.000 kilogram! Dat is het triestige gewicht van zwerfvuil dat werd opgehaald tijdens de grote zwerfvuilopruimdag die IVVO en haar aangesloten gemeenten tijdens het voorjaar van 2015 organiseerden. Wist je dat de opruimers zelfs om de 10 meter een plastic flesje of blikje opraapten die gemakkelijk thuis kunt deponeren in de blauwe pmd-zak? Maar ondanks die hallucinante cijfers, willen we de Westhoek proper houden want... zwerfvuil langs onze wegen, daar zijn wij massaal tegen!

Een herhaling van de grote zwerfvuilopruimdag staat ook op de agenda in het voorjaar van 2016. We hopen dat heel wat verenigingen zich geroepen voelen om de handen uit de mouwen te steken. Het nodige opruimmateriaal wordt voorzien. En als je met jouw vereniging een traject van zo'n 8 km hebt opgeruimd dan ontvang je een vergoeding van maximum 200 euro.

Wens je met jouw vereniging deel te nemen aan de grote zwerfvuilopruimdag op zaterdag 19 maart 2016 of wil je meer info? Neem contact op met jouw gemeentelijke milieudienst of met IVVO op 057/23 08 83 of communicatie@ivvo.be.