Breng je frituurolie binnen en win een frietketel!

Van 1 tot 31 oktober 2015 organiseert Interafval samen met jouw afvalintercommunale IVVO en Valorfrit weer de Grote Inzamelmaand. Het moment om je gebruikte frituurolie of -vet naar je containerpark te brengen. Wie weet maak je kans op een gloednieuwe frietketel.

Ga naar je containerpark en win een frietketel!
Wanneer je in oktober naar het containerpark gaat met gebruikte frituurolie en -vet, geef dan de invulstrook af aan de parkwachter. Invulstrook? Deze vind je in de Afvalkrant van september 2015 of vraag een wedstrijdformulier aan de parkwachter. Misschien ben jij straks de gelukkige winnaar van een frietketel.

Het milieu deelt in de winst
Nog een andere goede reden om je gebruikte frituuroliën en -vetten naar je containerpark te brengen? Correct ingezameld kunnen ze gerecycleerd en hergebruikt worden, bijvoorbeeld als milieuvriendelijke biodiesel. Spijtig genoeg verdwijnen veel van die oliën en -vetten nog steeds in de gootsteen, het toilet, de tuin, het riool of tussen het restafval. En zo spoken ze rond in ons milieu om veel schade te berokkenen: verstopte afvoerbuizen en leidingen, bodem- en watervervuiling, .... Breng je gebruikte frituuroliën en -vetten dus altijd naar je containerpark!

Jouw afvalintercommunale zorgt ervoor
OK, jij spant je wellicht al in om afval te voorkomen, te sorteren en te hergebruiken. Wel, daarbij mag je altijd rekenen op je intercommunale. Wij helpen met informatie, tips en voorbeelden. Zo zorgen we er samen voor dat de afvalberg kleiner wordt. Samen met jouw gemeente zorgen we ook voor de selectieve ophaling en/of organisatie van de containerparken en voor dit alles kiezen we steeds de meest milieuvriendelijke verwerkingsmethode. Daar plukt iederen de vruchten van: jij, je gezin, je buren, je vrienden... en de hele planeet!

Adressen en openingsuren van alle containerparken in jouw buurt kan je terugvinden op deze website. 

Het wedstrijdreglement vind je hier.

Interafval is het samenwerkingsverband tussen de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten en alle Vlaamse afvalintercommunales. Meer informatie op www.interafval.be.

Valorfrit vertegenwoordigt de producenten, invoerders en verdelers van dierlijke en plantaardige frituuroliën en -vetten in het kader van de 'uitgebreide producentenverantwoordelijkheid' in Vlaanderen. Meer informatie op www.valorfrit.be.