Diftar-Milieupark Koksijde

Diftar-Milieupark Koksijde Adres
Veurnestraat 11
8670 Koksijde
T 058/51 42 45

Openingsuren:
dinsdag t.e.m. zaterdag: 9u tot 11u45 en 13u tot 16u45

Gesloten:
Het milieupark is gesloten op maandag, zondag en op volgende dagen in 2018: 2 & 13 januari / 1 & 10 mei / 11 & 21 juli 15 augustus / 1 & 2 november / 25 & 26 december


Het Diftar-milieupark is toegankelijk voor:

  • inwoners: steeds toegang met e-id
  • tweede verblijvers:
    - toegang met e-id voor alle tweede verblijvers met gewone Belgische e-id en die zelf een aanslagbiljet als tweede verblijver op hun eigen naam ontvangen.
    - toegang met K-pas voor alle tweede verblijvers met een buitenlands adres en dus niet beschikken over een Belgische e-id alsook voor alle gezinsleden die gedomicilieerd zijn op hetzelfde adres als de gekende tweede verblijver maar die zelf niet geregistreerd zijn als tweede verblijven in Koksijde en dus zelf geen aanslagbiljet op hun naam ontvangen (vaak echtgeno(o)t(e) of inwonende kinderen.
  • bedrijven: Op vertoon van een betalend verpakkingsabonnement (te koop via de dienst Milieu en Duurzame Ontwikkeling van Koksijde) kunnen bepaalde fracties verpakkingsafval aangeleverd worden zoals kartonnen dozen, houten fruitkistjes, grote metalen blikken, plastic verpakkingsfolie,... Aanvoer wordt werd geĆ«valueerd door parkwachter. Aanbreng van grofvuil of groenafval wordt niet toegelaten op het milieupark. Daarvoor dien je gebruik te maken van een private ophaler of kan je terecht met een geldige bedrijvenkaart op het recyclagepark van Veurne.

De K-pas kan aangekocht worden voor 5 euro per pas bij de dienst Toerisme en bundelt alle voordelen voor de tweede verblijvers (dus niet alleen toegang tot milieupark maar ook gratis toegang of kortingin musea, golf, zwembad, Sunparks, ...). Op dit ogenblik is er nog geen automatische toegang met de K-pas op het milieupark. Maar vraag hulp aan de parkwachters die toegang zullen verlenen.

Indien het saldo voor het milieupark negatief is, krijg je geen toegang tot het park. Betalen kan met bankkaart (enkel bancontact, geen kredietkaart) op het milieupark.

Als je Betalende fracties aanbrengt op het milieupark dan wordt minium 5 kilogram aangerekend per fractie. Hou hiermee rekening. Wacht met een bezoek aan het milieupark tot je een voldoende hoeveelheid hebt. Zo vermijd je meerdere ritten naar het milieupark.

 

Tarieven
- Grofvuil - 0,20 euro/kg
- Asbest - 0,20 euro/kg vanaf 201 kg - eerste 200 kg gratis
- Steenachtig bouwafval = steenpuin, porselein - keramiek - inert, gips - 0,04 euro/kg